DEVOJČICA OSULA NASUMIČNU PALJBU U SREDNJOJ ŠKOLI: Učenica šestog razreda u američkoj državi Ajdaho ranila troje vatrenim oružjem

D. D. S.

08. 05. 2021. u 12:55

U SREDNjOJ školi u Rigbiju, na istoku američke države Ajdaho, tri osobe su povređene kada je učenica šestog razreda izvukla pištolj iz ranca i osula paljbu, unutar zgrade i van nje!

ДЕВОЈЧИЦА ОСУЛА НАСУМИЧНУ ПАЉБУ У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ: Ученица шестог разреда у америчкој држави Ајдахо ранила троје ватреним оружјем

Foto AP

Dvoje učenika i čuvar su pogođeni u gornje i donje ekstremitete, ali njihove povrede nisu opasne po život.

Šerif okruga Džeferson Stiv Anderson je precizirao da je devojčica izvukla pištolj u 9.08 po lokalnom vremenu i ispalila više hitaca. Učiteljica je uspela da je razoruža i držala ju je dok nisu došli policajci i odveli je u pritvor. Istražuje se motiv napada, kao i gde je devojčica našla pištolj, ali je, svakako, već suočena sa tri optužbe za pokušaj ubistva.

Foto AP

Škola je zatvorena posle incidenta kakav se ne pamti. Prethodno su, na vest o pucnjavi, roditelji pohrlili ka školi, gde je formirana duga kolona vozila, dok su oni panično tražili svoju decu.

Preplašeni učenici su svedočili lokalnim medijima kako su, kada su čuli pucnje, potrčali da se sakriju, dok su drugi pokušavali telefonima da snime događaj. Ovo je treća pucnjava u poslednjih nekoliko decenija u školama u Ajdahu, ali prva u kojoj ima ranjenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)