RAZBIJENA PREVARA SA KORIŠĆENIM TESTOVIMA: U Indoneziji uhapšeno nekoliko zaposlenih u farmaceutskoj industriji

Tanjug

05. 05. 2021. u 12:04

U INDONEZIJI je danas uhapšeno nekoliko zaposlenih u jednoj farmaceutskoj kompaniji zbog navodnog pranja i preprodaje korišćenih setova za testiranje na kovid-19 iz brisa nosa.

РАЗБИЈЕНА ПРЕВАРА СА КОРИШЋЕНИМ ТЕСТОВИМА: У Индонезији ухапшено неколико запослених у фармацеутској индустрији

Novosti

Do 9.000 putnika na aerodromu u Medanu je možda testirano uz pomoć korišćenih štapića za uzimanje brisa iz nosa, saopštila je indonežanska policija, a prenosi Bi-Bi-Si.

Državna kompanija "Kimia Farma" je sada suočena sa potencijalnom tužbom putnika, koji su se žalili da su dobili lažno pozitivne rezultate testa.

Policija je saopštila da veruje da je prevara u toku od decembra prošle godine na aerodromu Kualanamu u Medanu.

Bi-Bi-Si podseća da putnici moraju da imaju negativan test ako žele da lete, a aerodrom nudi opciju da se brisevi urade na licu mesta.

Aerodromske vlasti u Medanu su koristile komplete za brzo antigensko testiranje koje je obezbedila kompanija "Kimia Farma".

Nakon žalbi putnika, policija je prošle nedelje "ubacila" policajca koji se predstavio kao putnik.

Kada su mu uzeli bris i kada je dobio pozitivan rezultat testa, drugi policajci su upali i izvršili raciju na mestu testiranja, gde su pronašli korišćene komplete za testiranje koji su reciklirani.

Lokalni mediji su preneli da vlasti istražuju tvrdnje 23 svedoka, kao i da li je dobit ostvarena iz prevare, procenjena na oko 1,8 milijardi rupija (124.800 dolara), upotrebljena za finansiranje izgradnje raskošne kuće jednog od osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)