UKRAJINA ĆE ODGOVORITI RUSIJI: "Proterivanje diplomate iz Moskve lišeno je svake logike!"

Novosti onlajn

26. 04. 2021. u 18:13

UKRAJINA, kao odgovor na proterivanje svog diplomate iz Rusije, uskoro bi trebalo da objavi recipročnu meru, saopštio je portparol Ministarstva inostranih poslova Ukrajine Oleg Nikoljenko.

УКРАЈИНА ЋЕ ОДГОВОРИТИ РУСИЈИ: Протеривање дипломате из Москве лишено је сваке логике!

Foto: pixabay

- Objavljivanje diplomate ambasade Ukrajine u Moskvi personom non grata lišeno je svake logike, neosnovano je. Uskoro će MIP objaviti, po principu reciprociteta, o proterivanju ruskog diplomate sa teritorije Ukrajine - izjavio je Nikoljenko „RBK Ukrajina“.

On smatra proterivanje ukrajinskog diplomate iz Rusije provokacijom Moskve.

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da je jedan ukrajinski diplomata proglašen personom non grata, kao odgovor na ranije proterivanje ruskog diplomate iz Kijeva. Sve je počelo hapšenjem ukrajinskog diplomate prilikom izvođenja špijunske delatnosti u Sankt Peterburgu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije