PUTIN ODLUČIO: Spreman sam da primim Zelenskog - u Moskvi

Novosti online

22. 04. 2021. u 17:51

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da je spreman da u bilo kom pogodnom trenutku u Moskvi razgovara o bilateralnim odnosima sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim. Prema rečima šefa države, ako Zelenski želi da započne obnavljanje odnosa sa Rusijom, Moskva će to samo pozdraviti.

ПУТИН ОДЛУЧИО: Спреман сам да примим Зеленског - у Москви

Foto AP

Ruski lider je dodao i da ako Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle i sa rukovodstvom Rusije.

- U poslednje vreme aktuelno rukovodstvo Ukrajine preduzelo je mnogo koraka koji uništavaju rusko-ukrajinske odnose - odgovorio je Putin na pitanje novinara na početku sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Prema njegovim rečima, to se tiče niza problema u bilateralnim odnosima, odnosa prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi i prema ruskom jeziku.

- Mnogo je koraka usmerenih na uništavanje naših odnosa, zbog čega, naravno, možemo samo da žalimo - dodao je Putin.

Prema njegovim rečima, to se tiče niza problema u bilateralnim odnosima, odnosa prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi i prema ruskom jeziku.

- Ali ako predsednik Zelenski želi da započne obnavljanje ovih odnosa, mi ćemo to samo pozdraviti - naglasio je Putin.

Predsednik je dodao da su predlozi za premeštanje kontakt grupe za Donbas iz Minska slični pokušaju izbegavanja stvarnog rešenja problema. Ako Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle i sa rukovodstvom Rusije, naveo je Putin.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u utorak predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)