NEĆEMO DA NASEDAMO NA IGRU: Nemačka ministarka - Rusija pokazuje mišiće kod ukrajinske granice

Novosti online

20. 04. 2021. u 22:46

BERLIN i Pariz smatraju da je povećanje vojnog prisustva Rusije u blizini ukrajinske granice „pokazivanje mišića“ koje je usmereno na provociranje reakcije, izjavila je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer.

НЕЋЕМО ДА НАСЕДАМО НА ИГРУ: Немачка министарка - Русија показује мишиће код украјинске границе

Foto: Tanjug/AP

-Zaista ćemo se pozabaviti tom temom. Ono što nas spaja je činjenica da pažljivo i uz određenu zabrinutost posmatramo istok Ukrajine i povećanje ruskog vojnog prisustva. Takođe smo jednoglasni u proceni da je u pitanju određeno pokazivanje mišića koje je, prema našem stanovištu, usmereno na to da izazove moguću reakciju Ukrajine, ali i zemalja koje je podržavaju- naglasila je ona na konferenciji za štampu sa francuskom koleginicom Florens Parli.

Nemačka ministarka je rekla da Berlin i Pariz smatraju da ne treba „ulaziti u tu igru“, već da treba koristiti „normandijski format“ i sve pregovaračke kanale u cilju deeskalacije situacije i političkog rešavanja te krize.

Foto: Tanjug/AP

Ona je istakla da Nemačka i Francuska takođe nameravaju da koriste bilateralne kanale sa Ukrajinom, navodeći kao primer vojni oblik podrške i druge oblike.

-Ukrajina zna da može da računa na nas. Jednoglasni smo u toj proceni- dodala je.

Stav Kremlja je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije po sopstvenom nahođenju i da to ni za koga ne predstavlja pretnju i ne bi trebalo nikoga da brine. Moskva je više puta navodila da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)