STRUKTURE ALEKSEJA NAVALJNOG SPREMAJU OBOJENU REVOLUCIJU: Moskovsko Tužilaštvo otkrilo - Imaju nalog stranih centara

Novosti online

20. 04. 2021. u 17:57

STRUKTURE ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog spremaju obojenu revoluciju po nalogu stranih centara angažovanih u destruktivnim aktivnostima protiv Rusije, saopštilo je moskovsko Tužilaštvo.

СТРУКТУРЕ АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ СПРЕМАЈУ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ: Московско Тужилаштво открило - Имају налог страних центара

Foto AP

Prema navodima Tužilaštva, ovi i drugi argumenti sadržani su u zahtevu za proglašenje „Fonda za borbu protiv korupcije“, čiji je osnivač Navaljni, peterburškog „Fonda za zaštitu ljudskih prava“ i „Štabova Navaljnog“ za ekstremističke organizacije i za zabranu njihovog rada u Rusiji. Zahtev je stigao u u Moskovski gradski sud.

- U materijalima predstavljenim sudu nalaze se iscrpni dokazi da navedene strukture sprovode ekstremističku delatnost, destabilizuju socijalno-političku situaciju u zemlji. To čine apelima na nasilne akcije, esktremističke aktivnosti, masovne nerede, kao i pokušajima uvlačenja maloletnika u nezakonite akcije“, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo ocenjuje da te organizacije „deluju uz aktivnu koordinaciju i na zahtev različitih stranih cenatra koji sprovode destruktivne akcije u pogledu Rusije“.

Stvarni ciljevi tih organizacija su „stvaranje uslova za promenu temelja ustavnog poretka, smena vlasti i realizacija scenarija obojene revolucije“, zaključuje Tužilaštvo.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)