EVROPSKA unija poručila je večaras da žali zbog odluke Rusije da protera 20 čeških diplomata kao odgovor na proterivanje 18 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj - na osnovu osnovane sumnje o umešanosti agenata ruske vojne obaveštajne službe u eksploziju skladišta municije u gradu Vrbetice 2014. godine.

Komentari (6)

Ivan Niš

19.04.2021. 22:34

Ja se baš ne razumem u diplomatiju ali meni je ovo mnogo smešno. Ti proteraš diplomate jedne zemlje ,posle ta zemlja protera tvoje i ti posle plačeš i žališ se Svetu kako to nije lepo. Tragikomedija

buki

20.04.2021. 00:51

@Ivan Niš - Po reakciji EU vidimo ko im je naredio da proteraju Ruse i da kad Rusi normalno uzvrate, kukaju tako da se čuje do Australije i Novog Zelanda. Sledeća naredba im je da konfiskuju rusku ambasadu u Češkoj, a kad Rusi budu konfiskovali njihovu imovinu u Rusiji, moraće da kukaju tako da se čuje do Meseca ili čak Marsa, da bi SAD i EU mogli to rusko *maligno* ponašanje da osude uz *duboku zabrinutost*.

Selekom

21.04.2021. 17:18

Rusija mora ovo,Rusija mora ono. Izgleda da Rusija neće i nemora ništa. Svaki čovek sa američkim pasošem,svugde u svetu( je po njihovom ustavu)zaštićen od strane SAD,a ruski narod kome je (kao i u SAO Krajini i u BiH)uskraćeno korišćenje sopstvenog jezika(a verujem i druga prava kao konstutivnog naroda) treba da ćuti a Moskva to da prihvati. Kako stvari stoje, neće moći i međunarodni zakoni će se sigurno naći na stolu Un.

Zoki

22.04.2021. 18:40

Sve se vi brinete nešto za druge a ne gledate u svoje dvorište. Nije više to ona Rusija pod pijanim Jeljcinom. Shvatićete to na teži način.

Aco

22.04.2021. 22:48

Ne vjerovatno.Kada rusi uzvrate na protjerivanje onda je to kršenje ustaljenih međunarodnih principa, normi i ugrozavanje stabilnosti u Evropi?????? Koji cinizam.