AMERIČKI DRON IZNAD DONJECKA: Letelica primećena na radaru - nadletala područje oko DNR-a (FOTO)

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 20:29

U BLIZINI Donjecke republike primećena je letelica Američkog ratnog vazduhoplovstva.

АМЕРИЧКИ ДРОН ИЗНАД ДОЊЕЦКА: Летелица примећена на радару - надлетала подручје око ДНР-а (ФОТО)

Foto: Printscreen

Naime, na radaru je uhvaćen američki dron koji je napravio više kružnih putanja iznad teritorije u blizini Donjecka. Zapis sa radara objavljen je na sajtu "flightradar".

Podsetimo, situacija u Donjecku zaoštrava se iz dana u dan.

Ukrajinska vojska je dopremila oko 150 jedinica naoružanja i tehnike u naseljena mesta koja kontroliše Kijev na liniji razdvajanja u Donbasu, saopštili su predstavnici samoproglašenih republika.

Oružane snage Ukrajine su postavile 133 protivtenkovske mine kod Merinke, blizu Donjecka i Dolomitnova, kod Gorlovke, u neposrednoj blizini kuća i puteva, izjavio je portparol policije Donjecke narodne republike.

U Luganskoj narodnoj republici su ranije izbrojali 23 jedinice naoružanja u predgrađima, između ostalog tri borbena pešadijska vozila BMP-2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zoran Petrović

18.04.2021. 22:01

Zna se da je morski prolaz kod Krima zapadu bitan.. Opipavaju teren , i uvek zakljuce da ce u slucaju nekog poteza izginuti kao Jevteji 41' -45' A to ih za par godina i ovako ceka..

Savo

01.05.2021. 22:47

NATO dronovi svaki dan lete u području od Sočija, oko Krima pa na sever do Donbasa i Luganska. Kad završi let od nekih 12 časova avion odlazi u pravcu Sicilije gde nestaje.