"ZAPAD NAMEĆE HISTERIJU U CELOM SVETU": Zaharova o "ruskoj agresiji na Ukrajinu"

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 20:12

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da zapadni partneri namerno žele da nametnu osećaj teskobe čitavom svetu kako bi sakrili teret sopstvenih problema.

ЗАПАД НАМЕЋЕ ХИСТЕРИЈУ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Захарова о руској агресији на Украјину

Foto: EPA

- Naši zapadni partneri žele celom svetu da nametnu osećaj teskobe... pritisak histerije, pritisak zebnje. To se radi namerno... Odgovor je jasan. Teret sopstvenih problema koje ne rešavaju tera ih da koriste ovaj model - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Prema njenim rečima, samo u poslednjih deset dana veliki broj materijala posvećen je navodnom „početku agresije Rusije na Ukrajinu“.

- Tako su i pisali – upravo ovim rečima i izrazima. Štaviše... upotrebili su inscenirane snimke, prikazujući ukrajinsku tehniku, tenkove, kao ruske, predstavljajući ukrajinske železničke stanice kao ruske i navodeći ih kao nameru Rusije ili već kao svršenu činjenicu, navodno početak neke agresivne kampanje naše zemlje protiv Ukrajine - primetila je Zaharova.

Ranije je Zaharova izjavila da je Zapad izjavama Praga o proterivanju ruskih diplomata želeo da „blokira“ informacije o prevratu koji se priprema u Belorusiji. Takođe je obavestila da će Rusija u najskorije vreme objaviti konkretne korake kao odgovor na proterivanje zaposlenih u ambasadi Rusije u Češkoj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Duško

18.04.2021. 20:25

Problem Zapada, a svaki normalan čovek to zna, problem je pijaća voda, skladišta za atomski otpad-znači prostor, i sirovine. Sve to Rusija ima u izobilju i to je trn u oku Zapada kom je dogorelo do noktiju. Nadajmo se da su Rusi moćni da psima pokažu zube, da ih isperjaše više nego Turke, Napoleona i Hitlera zajedno. Da nikad više ne određuju šta je demokratija bilo kome i bilo gde na svetu. Da žive zadovoljni onim što imaju i ne budu alavi na tuđe.

Zozon

20.04.2021. 09:58

U strahu su velike oči. Znaju oni svoje kapacitete. Rusi su pokazali samo deo svojih mogućmosti, kad su iz Kaspijskog mora gađali mete u Siriji. Zašto Ameri poleću sa Ruskog Kosmodroma i sleći na isti?????? Slažu se oni veoma dobro, ali ih posmatraju Kina, Indija i Japan.