"ZAPAD NAMEĆE HISTERIJU U CELOM SVETU": Zaharova o "ruskoj agresiji na Ukrajinu"

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 20:12

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da zapadni partneri namerno žele da nametnu osećaj teskobe čitavom svetu kako bi sakrili teret sopstvenih problema.

ЗАПАД НАМЕЋЕ ХИСТЕРИЈУ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Захарова о руској агресији на Украјину

Foto: EPA

- Naši zapadni partneri žele celom svetu da nametnu osećaj teskobe... pritisak histerije, pritisak zebnje. To se radi namerno... Odgovor je jasan. Teret sopstvenih problema koje ne rešavaju tera ih da koriste ovaj model - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Prema njenim rečima, samo u poslednjih deset dana veliki broj materijala posvećen je navodnom „početku agresije Rusije na Ukrajinu“.

- Tako su i pisali – upravo ovim rečima i izrazima. Štaviše... upotrebili su inscenirane snimke, prikazujući ukrajinsku tehniku, tenkove, kao ruske, predstavljajući ukrajinske železničke stanice kao ruske i navodeći ih kao nameru Rusije ili već kao svršenu činjenicu, navodno početak neke agresivne kampanje naše zemlje protiv Ukrajine - primetila je Zaharova.

Ranije je Zaharova izjavila da je Zapad izjavama Praga o proterivanju ruskih diplomata želeo da „blokira“ informacije o prevratu koji se priprema u Belorusiji. Takođe je obavestila da će Rusija u najskorije vreme objaviti konkretne korake kao odgovor na proterivanje zaposlenih u ambasadi Rusije u Češkoj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)