SAHRANA PRINCA FILIPA: Objavljen detaljan spisak - evo ko će prisustvovati poslednjem oproštaju

Novosti online

16. 04. 2021. u 11:32

PRINC Filip, suprug kraljice Elizabete Druge, biće sahranjen u subotu, a sahrani će, zbog pandemije, prisustvovati svega 30 ljudi. Ispraćaju vojvode od Edinburga prisustvovaće samo članovi porodice i najbliži prijatelji. Svi će morati da nose maske i drže distancu.

САХРАНА ПРИНЦА ФИЛИПА: Објављен детаљан списак - ево ко ће присуствовати последњем опроштају

Foto: AP

Iako na sahrani neće biti mnogo ljudi, biće ispoštovana tradicija kraljevske sahrane, a ispraćaj bi trebalo da bude "odraz Filipovog života", naveli su iz Bakingemske palate.

Više od 700 pripadnika oružanih snaga Kraljevske mornarice, Kraljevskih marinaca, Britanske vojske i Kraljevskog vazduhoplovstva pružiće svečanu podršku tokom sahrane.

Prinčevi Vilijam i Hari će sa ocem Čarlsom i ostalim članovima kraljevske porodice hodati iz kovčega, dok sama kraljica neće učestvovati u povorci.

Kako je najavljeno, princ Čarls i njegova sestra Ana ići će odmah iza posebnog "lend rovera", kojim će kovčeg sa telom princa Filipa biti prevezen u kapelu. Očekuje se da će za ovo biti potrebno oko osam minuta.

NJihova braća, Edvard i Endru, biće odmah i za njih. Stričeve će slediti Vilijam i Hari, ali će između njih stajati njihov rođak Piter Filips. Iza njih biće Anin suprug, kao i viceadmiral Tim Lorens i grof od Snoudona, prenosi Si En En.

U skladu sa željama vojvode od Edinburga, neće biti održana državna sahrana, a doneta je odluka i da članovi kraljevske porodice neće nositi vojne uniforme, već će svoje medalje i odlikovanja istaći na "civilnoj odeći".

Nakon službe kovčeg sa telom princa biće spušten u Kraljevski trezor ispod kapele dok će hor pevati državnu himnu.

Objavljen je spisak ljudi koji će prisustvovati sahrani: Osim kraljice, na ispraćaj će doći princ Čarls, njegova supruga Kamila, princ Vilijam i Kejt, princ Hari, vojvoda od Jorka, princeza Beatris, Edoardo Mapeli Moci, Princeza Evgenija, DŽek Bruksbank, grof i grofica od Veseksa, lejdi Luiz Vindžor, Vikont Severn, kraljevska princeza, viceadmiral ser Timoti Lorens, Piter i Zara Filips, Majk Tindal, grof od Snoudona, lejdi Sara i Danijel Čato, vojvoda od Gloučestera, vojvoda od Kenta, princeza Aleksandra, Bernhard - nasledni knez Baden, princ Donat, princ Filip od Hohenlohe-Langenberga i grofica Mountbaten od Burme.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)