SUTRA SAHRANA PRINCA FILIPA: Saopšteno ko će biti u pratnji kovčega

Tanjug

16. 04. 2021. u 09:39

ČETVORO dece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj sutrašnjoj sahrani.

СУТРА САХРАНА ПРИНЦА ФИЛИПА: Саопштено ко ће бити у пратњи ковчега

Foto: EPA

Princevi Čarls, Endru, Edvard i princeza Ana, kao i unuci, prinčevi Vilijam i Hari, pratiće specijalni "land rover" koji će prevesti kovčeg u povorci do kapele Svetog Đorda u zamku Vindžor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na spisku gostiju koji će prisustvovati sahrani nalazi se 30 ljudi, među kojima je i troje rođaka iz Nemačke, a prema protokolu, obući će jutarnje kapute s medaljama ili dnevnu haljinu, ali ne i vojnu uniformu.

Moraće da nose maske i da se pridržavaju fizičke distance u skladu s pravilima lokdauna u vezi sa kovid-19, dok će kraljica sedeti sama.

Detalje sa ceremonijalne kraljevske sahrane princa Filipa, u kapeli u zamku Vindžor, objavila je Bakingemska palata.

Portparol Palate je rekao je da su planovi modifikovani kako bi se uzele u obzir trenutne smernice javnog zdravstva, ali ceremonijalni aspekti službe ostaju u skladu s vojvodinim željama.

Portparol je rekao i da će sahrana biti u duhu vojne službe princa Filipa i ličnih elemenata njegovog života.

Iz Palate je saopšteno da se kraljica suočila sa "nekim vrlo teškim" odlukama u odabiru gostiju dozvoljenih prema kovid pravilima, budući da je prvobitno planirano da na sahrani prisustvuje 800 članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!