"VOLEO GA JE, ALI..." Tek sad je otkriveno kako je princ Filip reagovao na Harijevo istupanje - ali i intervju sa Oprom

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 19:22

PRINC Filip nedavno je preminuo, a poznato je da je obožavao svoje unuke, kao i oni njega.

ВОЛЕО ГА ЈЕ, АЛИ... Тек сад је откривено како је принц Филип реаговао на Харијево иступање - али и интервју са Опром

Foto: EPA

Tek sada je otkriveno kakvo je zapravo mišljenje imao Filip o istupanju princa Harija iz porodice, odustajanju od zvaničnih dužnosti, ali i o intervju sa Oprom Vinfri, o kome i dalje bruji čitav svet.

Princ Filip je smatrao da je intervju čista ludost i da ništa dobro iz toga ne može izaći. Isto tako, bio je tužan zbog Harijeve odluke da napusti svoje kraljevske dužnosti i preseli se u Ameriku.

Filip mu je rekao tada da to nije dobro ni za Veliku Britaniju, niti za porodicu, ali sa žaljenjem i zaključivši kako je, ipak, u pitanju njegov život, poručio mu je da ga živi kako misli da treba.

Biograf princa Filipa sve ovo je ispričao za Dejli Mejl:

- Vojvodi od Edinburga bilo je žao što su se stvari tako odvile, posebno jer je od njega Hari nasledio titule generala i kapetana marinaca, pa se odrekao njih. 64 godine je Filip radio taj posao, a Hari jedva 20 meseci. Vojvoda nije mislio da je Harijeva odluka ispravna. Rekao mi je jednom da ljudi moraju da vode život kako misle da je najbolje i zato ga je na kraju podržao. 

- To što je intervju prikazan dok je bio u bolnici nije mučilo Filipa, već zaokupljenost Harija i Megan sopstvenim problemima i spremnost da o njima razgovoraju u javnosti. NJegovo pravilo bilo je da se javno ne govori o privatnim stvarima i sigurno je to podelio i sa unucima. Ipak, Harija je voleo i smatrao je da je dobar čovek.

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)