POZNATO KADA ĆE BITI SAHRANJEN PRINC FILIP: Unuk Hari dolazi na poslednji ispraćaj, ali ne i Megan Markl

Novosti online

10. 04. 2021. u 19:02

SAHRANA princa Filipa biće održana u subotu, 17. aprila u tri sata popodne (po britanskom vremenu), kada će biti održan i minut ćutanja u celoj zemlji.

ПОЗНАТО КАДА ЋЕ БИТИ САХРАЊЕН ПРИНЦ ФИЛИП: Унук Хари долази на последњи испраћај, али не и Меган Маркл

Foto: EPA

Poslednji ispraćaj vojvodi od Edinburga biće priređen u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, prenosi Bi Bi Si.

U ceremoniji će učestvovati 30 gostiju, uključujući porodicu princa Filipa, dok će pristup javnosti biti zabranjen, saopštila je Bakingemska palata.

Na spisku zvanica je i princ Hari, ali ne i njegova supruga Megan Markl, koja, prema pisanju medija, ne može da putuje zbog trudnoće.

Iz Palate je saopšteno da će služba biti održana u skladu sa ograničenjima uvedenim u borbi protiv pandemije virusa korona. 

Telo vojvode od Edinburga biće prevezeno na zapadne stepenice u "Land Roveru", koji je dizajnirao sam princ Filip.

Portparol Bakingemske palate potvrdio je da njegov unuk Hari, sin princa Čarlsa, koji se preselio u Los Anđeles nakon što se odrekao kraljevskih dužnosti, planira da prisustvuje sahrani.

- Iako je ovo vreme tuge, naredni dani biće prilika za proslavu izuzetnog života - rekao je portparol.

Premijer Boris Džonson odobrio je preporuku za period nacionalne žalosti do sledeće subote, a kraljevska porodica biće u žalosti dve nedelje, do 22. aprila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)