ZAHAROVA RASKRINKALA SI-EN-EN! Propagandna mašinerija se zahuktala, lažnim fotografijama udaraju na Rusiju (FOTO)

Tanjug

13. 04. 2021. u 11:18

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je američka televizija „Si-En-En“ prikazala ukrajinske tenkove na ukrajinskoj železničkoj stanici kao „pripreme Rusije za rat“ i pozvala ovaj medij da prestane sa učešćem u javnom životu Rusije i više vremena posveti profesiji.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА СИ-ЕН-ЕН! Пропагандна машинерија се захуктала, лажним фотографијама ударају на Русију (ФОТО)

Foto: Foto: MIP Rusije/Printscreen

- Shvatamo da nemate vremena da se bavite proverom činjenica, toliko ste se udubili u ideološku borbu u ime trijumfa liberalizma. Ali ne u tolikoj meri da uspevate da prikažete ukrajinske tenkove na ukrajinskoj železničkoj stanici ispred ukrajinskih vagona kao pripremu Rusije za rat - napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku, obraćajući se "dragoj televiziji "Si-En-En" i njenom složnom kolektivu".

Ona je istakla da dopisnici ove televizije u Moskvi treba da skrenu pažnju sa „učešća u javnom životu naše zemlje (za to imaju svoju državu, a mi možemo i sami) i malo više vremena posvete profesiji“. „Jer je ovo već jednostavno nepristojno“, zaključila je Zaharova.

Ovo nije prvi takav slučaj sa "Si-En-En-om". Godine 2008. novinari televizije „RT“ koji su radili u Chinvaliju optužili su "Si-En-En" za falsifikat u pokrivanju gruzijsko-južnoosetijskog sukoba, jer je "Si-En-En" pokazao RT-ove snimke Chinvalija koji je razrušila gruzijska vojska, tvrdeći da je to gruzijski grad Gori, koji je navodno napala ruska vojska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)