ŠOK ODLUKA U NEMAČKOJ: Smatramo potrebnim istupanje iz EU!

Tanjug

11. 04. 2021. u 13:27

NAJVEĆA opoziciona stranka, desničarska Alternativa za Nemačku (AFD), želi da Nemačka izađe iz EU, ali šef stranke ne podržava takav pristup.

ШОК ОДЛУКА У НЕМАЧКОЈ: Сматрамо потребним иступање из ЕУ!

Foto: Depositphotos

Na skupštini stranke u Drezdenu jasnom većinom usvojen je zahtev članstva da se promeni izborni program stranke za predstojeće parlamentarne izbore u Nemačkoj i da se u njega unese zalaganje za izlazak iz EU.

U dugoj debati, protiv zalaganja za istupanje Nemačke iz EU izjasnio se i šef AFD Jerg Mojten, koji je poslanik u Evropskom parlamentu.

Mojten se, umesto toga, zalagao za stvaranje alijanse unutar EU sa drugim strankama. On je upozorio da AFD neće uspeti ako se izjasni za istupanje iz EU i istakao da bi bilo pametnije sarađivati sa drugim strankama.

U prihvaćenom zahtevu stoji:

- Smatramo potrebnim istupanje Nemačke iz EU i osnivanje nove evropske privredne zajednice i zajednice interesa.

U prvobitnom programu je istupanje iz EU pominjano samo kao opcija, i to u slučaju ako koncept AFD ne bude prihvatljiv za Uniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KONACNO I PAMETNO RAZMISLJANJE

11.04.2021. 13:55

I U NEMACKOJ SU POCELI DA RAZMISLJAJU SVOJOM GLAVOM. Ta nabljuvana tvorevina zvana EU, vec odavno je trebala da se raspadne, jer pod plastom te tvorevine mnoge su zemlje opljackane, posebno istocnoevropske, i pod plastom te tvorevine oziveo je ustasluk i nacizam u evropi. AFD je konzervativna stranka, ali ne i nacisticka, nacistickom je zele da predstave medijskom propagandom, kao sto su Trampa satanizovali, a mediji (vise od 90%) su u rukama svetskih pljackasa, tj. u rukama duboke drzave. AFD je vec zastupljena u bundestagu, od Septembra (posle izbora) ima velike izglede da udje i u vladajucu koaliciju. CDU/CSU i SPD, potrosili su kredit, tako sto su celo vreme velike koalicije lagali narod, posebno SPD (nekada slavna stranka Vilija Branta) je na izdisaju, nju je unistio Helmut Smit, i Gerhard Sreder, posebno Sreder, kad je direktno ucestvovao u agresiji na Srbiju i srpski narod. NAPRED AFD, DA SE PREKINE RASTURANJE (islamizacija) EVROPE, jer evropa nije EU, EU je kako sam vec rekao, nabljuvana tvorevina, stvorena za pljackanje malih i nejakih drzava.

TO NIJE SOK

11.04.2021. 14:35

TO JE DOBRA VEST. Radovao sam se kad su englezi izasli, jos kad nemci izadju, slavlju nece bit kraja. vec godinama pisem da se ta nabljuvana tvorevina zvana EU treba raspast. Dok se EU sastojala od 6 clanica, tu i tamo bila je neka unija, pa i do 12 clanica , ali ono sto su naprimali posle 90-tih, a posebno onu poslednju, to je prevrsilo svaku meru.