RUSKA VOJSKA NA GRANICI: Vanredni sastanak NATO, Blinken se vraća u Brisel

Novosti online

10. 04. 2021. u 08:29

DRŽAVNI sekretar SAD Entoni Blinken namerava da se vrati u Brisel kako bi održao novi sastanak sa predstavnicima država-članica zemalja NATO-a zbog „situacije sa Rusijom“, navodi agencija „Blumberg“.

РУСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ: Ванредни састанак НАТО, Блинкен се враћа у Брисел

Foto: EPA

Kako prenosi američki portal, glavna tema sastanka će biti „premeštanje ruske vojske na granicu sa Ukrajinom“.

U planu nije samo jedan sastanak, kako prenosi „Blumberg“, već više njih koji će biti održani tokom cele naredne nedelje, a u planu je i da u Brisel doputuje i ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

Podsetimo, kako je nedavno prenela televizija Si-En-En, Amerika bi zbog „porasta aktivnosti Rusije“ u blizini granica Ukrajine mogla da uputi vojne brodove u Crno more.

Zvanični predstavnik Pentagona DŽon Kirbi na poslednjoj konferenciji za novinare ove navode nije želeo da komentariše, međutim, upitan da li će se to zaista dogoditi, on je samo odgovorio: „američke vojne snage „će plivati, leteti i kretati se po gde je to dozvoljeno“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

buki

10.04.2021. 09:16

Bilo bi korisno po mir u svetu da Blinken kaže američkim građanima kako su granice Ukrajine istovremeno i granice Rusije ( susedne države) i da je sasvim normalno da svaka država svoju vojsku raspoređuje kako želi na SVOJOJ teritoriji. Nije normalno da američka vojska bude tu, hiljadama milja od svoje države i da preti agresijom, a oni koji organizuju odbranu proglašavaju za negativce. I da Bajden objasni Amerikancima gde su Rusija i Ukrajina, pošto osim njega i sina, verujem da mnogi ne znaju ni na kom kontinentu se nalaze ove dve države.