BRITANSKA VOJSKA U STANJU POVEĆANE BORBENE PRIPRAVNOSTI ZBOG RUSIJE: Kriza rastuća - "situacija se konstantno prati"

Novosti onlajn

09. 04. 2021. u 15:45

BRITANSKA vojska je stavljena u stanje povećane borbene gotovosti zbog Rusije, piše „Miror“, pozivajući se na izvore u vladi.

БРИТАНСКА ВОЈСКА У СТАЊУ ПОВЕЋАНЕ БОРБЕНЕ ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ РУСИЈЕ: Криза растућа - ситуација се константно прати

Foto: EPA

- Povlačenje ruske vojske ka granicama sa Ukrajinom izazvalo je zabrinutost Ministarstva odbrane. Situacija se konstantno prati. Ja bih je okarakterisao kao rastuću krizu - rekao je sagovornik lista.

Iz britanske vlade i vojne komande takođe je saopšteno da prate događaje u regionu „sa sve većom zabrinutošću“.

Prethodno su mediji pisali da je Evropska komanda Oružanih snaga SAD (EUKOM) stavila vojsku u maksimalnu borbenu pripravnost zbog premeštanja ruskih trupa.

Vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno gomila snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost. Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.  

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (14)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu