DŽONSON I DŽONSON TESTIRA VAKCINU NA TINEJDŽERIMA: Prva ispitivanja na uzrastu od 16 i 17 godina

Tanjug

02. 04. 2021. u 19:30

KOMPANIJA DŽonson i DŽonson započela je testiranje svoje vakcine protiv Kovid 19 na tinejdžerima, a prva ispitivanja obaviće se na uzrastu od 16 i 17 godina.

ЏОНСОН И ЏОНСОН ТЕСТИРА ВАКЦИНУ НА ТИНЕЈЏЕРИМА: Прва испитивања на узрасту од 16 и 17 година

Foto: Depositphotos

AP prenosi da je američki proizvođač saopštio da će testiranje na tinejdžerima biti dodato u tekuću studiju vakcine kod odraslih koja je započela prošlog septembra, a nakon pregleda prvih podataka za starije tinejdžere ispitivanja će se proširiti na adolescente uzrasta od 12 do 15 godina.

DŽonson i DŽonson je najavio i da će se prvi testovi ove vrste sprovoditi u Velikoj Britaniji i Španiji, a zatim će se ona proširiti n dobrovoljcima u SAD, Kanadi i Holandiji, u Brazilu i Argentini, navodi agencija.

Kroz ispitivanja testiraće se bezbednost i efikasnost vakcine u primeni sa jednom dozom i dve doze, s tim što će se protokol sa dve doze proučavati u intervalima od jednog, dva i tri meseca nakon primene prve doze.

AP prenosi da kompanija nakon ovoga najavljuje nastavak ispitivanja na trudnicama i deci, a ukupno 100 miliona doza njene vakcine ugovoreno je za isporuku u SAD do kraja maja ili juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)