RUSI ODGOVORILI NA UKRAJINSKU PROVOKACIJU: Kijev hoće da deportuje stotine hiljada ljudi, posle ovih reči moraće dobro da razmisle

Novosti online

27. 03. 2021. u 22:28

REČI potpredsednika Ukrajine Alekseja Reznjikova o planiranom iseljavanju Rusa sa Krima nemaju nikakve veze sa stvarnošću, rekao je za RIA Novosti Aleksandar Molohov, šef radne grupe za pitanja međunarodnog prava pri stalnoj misiji republike Krim.

РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА УКРАЈИНСКУ ПРОВОКАЦИЈУ: Кијев хоће да депортује стотине хиљада људи, после ових речи мораће добро да размисле

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

Ranije je Reznjikov rekao da će Kijev pošto povrati poluostrvo proterati Ruse koji su se doselili na Krim. On navodi da je Rusija u republiku "dovela" pola miliona ljudi kako bi "razblažila" lokalno stanovništvo.

- U poslednje vreme, od strane ukrajinskih vlasti, primećujemo tvrdoglavu zamenu teza: umesto da razgovaraju o stvarnim problemima bilateralnih odnosa, oni nam pokušavaju nametnuti teme koje nikakve veze sa stvarnošću - rekao je Molohov.

Ove nedelje je predsednik Volodimir Zelenski odobrio strategiju za "deokupaciju" Krima.

Prema ukrajinskom ministru spoljnih poslova Dmitriju Kulebi, ovo je jedan od "tri stuba" politike Kijeva u "vraćanju" poluostrva. Druga dva su konsolidacija, odnosno udruživanje napora svih partnera na osnovu međunarodne „Krimske platforme“, i sinergija - „obnavljanje međunarodnog prava“ i punog ukrajinskog suvereniteta nad poluostrvom.

Kako je izjavila zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, bilo kakvi napori Kijeva da vrati Krim Ukrajini su nelegitimni i biće shvaćeni kao agresija na Rusiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri