DA NADOKNADE I ONO ŠTO NISU ISPORUČILI: Kovaks u maju očekuje dogovorene doze od Indije

Tanjug

27. 03. 2021. u 22:06

KOVAKS program očekuje da će indijski Institut za serum (SII) ponovo početi da mu u maju u potpunosti dostavlja dogovorene vakcine AstraZeneka, saopšteno je danas iz UNICEF-a.

ДА НАДОКНАДЕ И ОНО ШТО НИСУ ИСПОРУЧИЛИ: Ковакс у мају очекује договорене дозе од Индије

Foto: EPA

Portparol UNICEF-a saopštio je da očekuje da će se isporuke indijskog SII za vakcinu AstraZenka u potpunosti normalizovati do maja za sve učesnike u programu Kovaks, kada će biti nadoknađeno i ono što je u ranijem periodu propušteno, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je UNICEF naglasio i da je Kovaks program u pregovorima sa Nju Delhijem kako bi se i u aprilu obezbedila određena količina vakcina.

Kovaks program za snabdevanje siromašnih zemalja vakcinama protiv kovida 19, koji podržava SZO a čiji je UNICEF distributivni partner, očekuje ukupno 90 miliona doza vakcina od SII tokom marta i aprila, od kojih je do sada dobio oko 28 miliona.

Indija je poručila u petak da će domaće vakcinacije protiv kovida 19 uzeti kao prioritet zbog porasta broja novih infekcija i obavestila međunarodne kupce o svojoj odluci koja će negativno uticati na njen izvoz vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)