ŠAMAR ŽRTVAMA S*KSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Bil Klinton na konferenciji o osnaživanju žena (VIDEO)

Novosti online

27. 03. 2021. u 14:39

Potpredsednica SAD Kamala Haris učestvovala je na virtuelnoj konferenciji o osnaživanju žena koju je organizovala fondacija Bila Klintona, na kojoj je pored nje, učestvovao bivši predsednik. Zbog toga je izazvala bes na društvenim mrežama, jer je Klintona više žena optužilo za seksualno zlostavljanje.

ШАМАР ЖРТВАМА С*КСУАЛНОГ ЗЛОСТАВЉАЊА: Бил Клинтон на конференцији о оснаживању жена (ВИДЕО)

Foto: EPA

Već posle najave događaja, društvene mreže su se usijale zašto je prva žena na mestu potpredsednika SAD pristala da učestvuje u razgovoru o ženama sa Klintonom, koji je u više navrata optuživan za seksualno zlostavljanje, pa čak i silovanje, piše NJujork post.

Te optužbe protežu se od 1978. godine, pa sve do najpoznatijeg slučaja Monike Levinski, kada je Klinton bio u Beloj kući i posle kog je usledio impičment u Predstavničkom domu.

​Tokom virtualne konferencije, Harisova i Klinton razgovarali su o tome kako je pandemija virusa korona uticala na žene širom sveta.

Harisova je, između ostalog, rekla i da je važno živeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti, što je Klinton podržao, podvlačeći da se može „oprostiti sebi za greške iz prošlosti“.

Na razgovor Klintona i Harisove o „osnaživanju žena“ reagovali su mnogi na društvenim mrežama.

Među njima je i Huanita Broderik, jedna od žena koje su optuživale Klintona za silovanje, koje se navodno dogodilo 1978. godine.

„Ovaj perverznjak koji me silovao će da priča o osnaživanju žena“, napisala je ona na Tviteru, vređajući i Harisovu.

Lesli Milvi, koja je optužila Klintona za višestruko seksualno zlostavljanje, rekla je za „Dejli koler“ da je „teško zamisliti nekoga manje adekvatnog od Bila Klintona da priča o osnaživanju žena“.

Klinton je odbacio optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje, ali bivša radnica Bele kuće Ketlin Vili i nekadašnja državna službenica u Arkanzasu Pola DŽons ostale su pri tim optužbama.

​Bil Klinton je kao predsednik opozvan u Predstavničkom domu u decembru 1998. godine zbog krivokletstva i ometanja pravde u slučaju njegovih odnosa sa Monikom Levinski u Beloj kući.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IMAO SAM POTREBU DA RAZGOVARAM SA PUTINOM: Premijer Italije se oglasio nakon sastanka sa ruskim liderom