ĐURIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICAMA STRADALIH: Ambasador Srbije o tragediji u kojoj je život izgubilo desetoro ljudi, među kojima i Srbin

Tanjug

23. 03. 2021. u 22:09

AMBASADOR Srbije u Vašingtonu Marko Đurić uputio je večeras izraze najdubljeg saučešće svim građanima SAD i porodicama stradalih u pucnjavi u Koloradu, među kojima je i mladić srpskog porekla Neven Stanišić.

ЂУРИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА СТРАДАЛИХ: Амбасадор Србије о трагедији у којој је живот изгубило десеторо људи, међу којима и Србин

Foto Tanjug

- Sa tugom sam primio vest o jučerašnjem tragičnom incidentu u gradu Bolderu u Koloradu. Ovim putem upućujemo izraze najdubljeg saučešća svim građanima SAD, kao i iskrenog saosećanja sa porodicama nastradalih, među kojima je i mladić srpskog porekla Neven Stanišić - naveo je Đurić na Tviteru.

Među deset žrtava pucnjave u supermarketu u saveznoj američkoj državi Kolorado je i 23-godišnji Srbin Neven Stanišić, parohijan u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, rečeno je ranije danas u toj crkvi.

Kako navode, Stanišić je krenuo na posao kada je došlo do pucnjave.

Policija je danas identifikovala 21-ogodišnjeg muškarca kao osumnjičenog za pucnjavu, u kojoj je ubijeno 10 osoba, među kojima je je i jedan policajac, dodaje AP.

Osumnjičeni je Ahmad Al Alivi Alisa iz Arvade, predgrađa Denvera.

On se trenutno nalazi u bolnici, a trebalo bi da kasnije danas bude prebačen u okružni zatvor zbog optužbi za ubistvo.

Istražitelji još nisu utvrdili motiv pucnjave, ali vlasti veruju da je on jedini napadač, rekao je tužilac okruga Bolder Majkl Doreti.

Pucnjava se dogodila sinoć u prodavnici King Supers u Bolderu, koji se nalazi na oko 40 kilometara severozapadno od Denvera. U Bolderu se nalazi Univerzitet Kolorada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)