RUSKI SENATOR O HISTERIJI SA ZAPADA: Da nema pretnje iz Moskve, NATO bi se mogao baviti jedino promocijom LGBT prava

Novosti onlajn

23. 03. 2021. u 09:40

RUSKI senator Aleksej Puškov smatra da Sjedinjene Američke Države i NATO podstiču histeriju na Zapadu oko „vojne pretnje“ koja navodno potiče iz Kalinjingrada u cilju širenja svog prisustva u Istočnoj Evropi.

РУСКИ СЕНАТОР О ХИСТЕРИЈИ СА ЗАПАДА: Да нема претње из Москве, НАТО би се могао бавити једино промоцијом ЛГБТ права

Foto: EPA

- SAD i NATO stalno moraju da održavaju tu temu kako bi opravdali gomilanje svoje vojske u baltičkim državama, Poljskoj i Baltičkom moru, kako bi uvukli Finsku u vojne manevre NATO-a, a takođe kako bi podstakli Švedsku, gde se nalaze značajne proatlantske snage, da se pridruži Alijansi uprkos njenom neutralnom statusu - napisao je Puškov na Telegramu.

Senator smatra da bi ignorisanje teme Kalinjingrada dovelo u pitanje svrsishodnost postojanja Severnoatlantske alijanse.

- Bez te redovne 'analitičke histerije' i prateće medijske podrške, NATO će kao vojna organizacija izgubiti smisao i preostaće joj samo da promoviše LGBT prava - istakao je senator.

Ranije je bivši komandant kopnenih snaga Poljske, general Valdemar Skšipčak, u članku za portal „Defence 24“ predložio jedan od mogućih scenarija u slučaju rata u Kalinjingradskoj oblasti u kojem bi učestvovale snage NATO-a.

Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov je konstatovao da poljski general ima kompleks niže vrednosti i primetio da je teško optužiti Rusiju za agresivno ponašanje prema baltičkim državama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati