„USMERITE RAKETE NA MOSKVU “: Japanci u panici zbog preleta Tu-95MS iznad Tihog okeana

Novosti online

22. 03. 2021. u 15:47

ČITAOCE japanskog lista „Shukan Gendai“ uznemirio je planirani let ruskih strateških nosača raketa Tu-95MS iznad Tihog okeana.

„УСМЕРИТЕ РАКЕТЕ НА МОСКВУ “: Јапанци у паници због прелета Ту-95МС изнад Тихог океана

Foto: Depositphotos

List je objavio tekst o letu ruskih aviona iznad Pacifika. Autor članka je to povezao sa godišnjicom velikog zemljotresa u istočnom Japanu u nazvao ga „nečuvenom provokacijom“ i „demonstracijom sile“.

Novinar i čitaoci nisu obratili pažnju na saopštenje lista „Crvena zvezda“ objavljeno u japanskom časopisu, da je let bio planiran i da je održan „strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora“. Autor navodi da je let bio i iznad Kurilskih ostrva.

Neki čitaoci su ostavljali ogorčene komentare na portalu „Yahoo News Japan“ koji je preneo članak.

„Prema Rusiji ne treba imati snishodljiv stav. Moramo vešto da iskoristimo sva sredstva kako bismo povratili severna ostrva! Rusiju treba posmatrati kao zemlju koja Japanu želi probleme“, napisao je čitalac „Akp“.

„Japan mora što pre da nabavi svoje nuklearne rakete i da ih uperi ka Moskvi. To će biti najefikasnije“, napisao je „f*****“.

„Rusija zna da Japan neće da puca, zato nas i provociraju, ulazeći u naš vazdušni prostor. Mi ne smemo da dozvolimo da nas provociraju. Potrebno je grubo odgovoriti Rusiji“, izjavio je „tos“.

„Rusija nam je pokazala, da ona nije potencijalni, već naš pravi protivnik! Japan po hitnom postupku da pripremi svoje ofanzivne rakete i atomsko oružje, inače će biti kasno! Japan će biti spaljen! Da se u potpunosti nadamo na pomoć Amerike, isto je što i pokloniti život drugom!“, rekao je „eti“.

Bilo je i onih koji nisu delili mišljenje svojih ratobornih sunarodnika.

„Pre nego što se objave ovakvi članci, koji ulivaju strah i mržnju, zar ne bi bilo bolje da naša vlada i ministar odbrane isprobaju političke metode rešavanja problema“, napisao je „pgh“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)