NOVE OPTUŽBE ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Još jedna žena optužila guvernera NJujorka Kuomoa

Tanjug

20. 03. 2021. u 01:13

ALISA Mekgart, koja je trenutno zaposlena u kancelariji guvernera Njujorka tvrdi da je guverner Endrju Kuomo zagledao njenu košulju i upućivao sugestivne komentare njoj i drugoj pomoćnici.

НОВЕ ОПТУЖБЕ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: Још једна жена оптужила гувернера Њујорка Куомоа

Foto AP

Mekgrat je za "Njujork tajms" rekla da joj je Kuomo na italijanskom rekao da je lepa, a nju i njenu žensku koleginicu nazavo „mamama muvačicama“, pitao je zašto ne nosi burmu i raspitivao se o njenom razvodu.

Ona je prva aktuelna saradnica koji je javno progovorila o optužbama za neprilično ponašanje protiv Kuomoa, protiv kojeg se vodi istraga zbog tih optužbi i manipulacija sa podatacima o smrtnim slučajevima od kovida-19 u staračkim domovima, navodi AP.

Mekgart nije optužila guvernera za neprimereno dodirivanje.

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata.

Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

Dosadašnje optužbe protiv Kuoma uključivale su neprilično dodirivanje, kao i kombinaciju tvrdnji da je od radnog mesta stvorio neprijatan prostor za mlade žene, u rasponu od koketnih komentara do nepristojnog poljupca, podseća AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ULICE POPLAVLJENE, MEŠTANI SATIMA BEZ STRUJE: Strašno nevreme se sručilo na ovaj deo Evrope, ponegde je čak i sneg zabeleo (VIDEO)