UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA! FSB razbio "Međunarodni kult ubica" - opasnu ukrajinsku terorističku grupu (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2021. u 10:05

RUSKA Federalna služba bezbednosti privela je u Gelendžiku i Jaroslavlju 14 pripadnika ukrajinske neonacističke organizacije „M.K.U.“ (Međunarodni kult ubica"), čiji je lider prošle godine pozivao na organizaciju terorističkih napada u Rusiji.

УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА! ФСБ разбио Међународни култ убица - опасну украјинску терористичку групу (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

Pronađena je velika količina materijala neonacističkog sadržaja, hladno oružje, instrukcije za izradu bombi i vatrenog oružja.

Uhapšeni priznali tokom saslušanja da je njihova grupa formirana 2019. godine „pod ideološkim uticajem“ državljanina Ukrajine Jegora Krasnova, koji je na društvenim mrežama koristio pseudonim "Jegor Jakovljev".

On i drugi članovi "MKU" u Rusiju su slali instrukcije iz Kijeva i Harkova za izvođenje terorističkih napada, masovnih ubistava i drugih akcija, navodi se u saopštenju FSB.

U FSB ističu da su se članovi organizacije za to obučavali na specijalnim treninzima, pri čemu su često "praktične veštine" isprobavali na beskućnicima i mladima koji su bili deo pojedinih subkultura.

Kao znak "privrženosti nacističkoj ideologiji" članovi grupe su spaljivali kopiju Zastave pobede.

U februaru je FSB takođe privela pristalice "MKU" u Voronježu. Optuženi su za propagandu neonacizma i masovnih ubistava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Žestok ruski napad, pogođen aerodrom - Krstareće rakete padale po vazduhoplovnoj bazi (FOTO/VIDEO)