KO IMA BOLJE VOJNIKE - UKRAJINA ILI DNR? Ekspert otkrio šta su prednosti Narodnih milicija, ipak im preti jedna velika opasnost

Novosti online

18. 03. 2021. u 14:40

VOJNICI Narodne milicije Donjecke Narodne Republike imaju znatno jači moral od pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi jvojni analitičar i doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov.

КО ИМА БОЉЕ ВОЈНИКЕ - УКРАЈИНА ИЛИ ДНР? Експерт открио шта су предности Народних милиција, ипак им прети једна велика опасност

Foto: Depositphotos/Printscreen

On je rekao da su i pored brojčane prednosti Ukrajinci "nevoljni" da učestvuju u borbama.

- Vojnici Oružanih snaga Ukrajine jasno razumeju: oni moraju da se bore za lopove koji su preuzeli strukture vlasti u Ukrajini i da deluju kao instrument za sprovođenje američke geopolitike - rekao je Sivkov, a prenosi RIA Fan.

Vojni analitičar je podsetio na dragoceno borbeno iskustvo koje je Narodna milicija DNR sticala u teškim borbama 2014. i 2015. godine.

- Ukrajinske oružane snage su tada trpele velike gubitke, što je komanda nadomestila neiskunim i loše obučenim trupama. To je i razlog zašto su bili manje pripremljeni - istakao je vojni analitičar.

Iako Sivkov piše o moralu vojske, imali smo prilike tokom sukoba u Nagorno-Karabahu da vidimo koliko to malo znači. Tada su izuzetno motivisanim jermenskim borcima sa Azerbejdžanci sa neba nanosili ogromne gubitke, pre svega bespilotnim letelicama i "kamikaze" dronovima.

Gotovo sigurno je da bi u slučaju opšteg ukrajinskog napada na Donbas bile korišćene bespilotne letelice poput turskog "TB-2 Bajraktar", koji je dokazan u borbi od Libije i Sirije do Kavkaza.

Ukrajinci trenutno imaju 12 bespilotnih letelica tog tipa u svom arsenalu. U oktobru prošle godine, tokom posete Turskoj, direktor "Ukrspeceksporta" Vadim Nozdrija je ugovorio narudžbinu 48 novih letelica "Bajraktar". Za sada nije poznato kada će doći do isporuke.

Pitanje je da li će jedinice Narodne milicije DNR, bez direktne pomoći Rusije, moći da se odupru masovnom napadu i sa zemlje i sa neba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna