ŠTA SE TO DOGAĐA SA AMERIKANCIMA? Zaharova odgovorila na skandaloznu Bajdenovu izjavu, Vašington mora da objasni

Novosti online

18. 03. 2021. u 09:04

PORTPAROLKA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su SAD same dužne da objasne šta se sa njima događa, imajući u vidu reči američkog predsednika DŽoa Bajdena o Rusiji koje su u sredu šokirale rusku javnost.

ШТА СЕ ТО ДОГАЂА СА АМЕРИКАНЦИМА? Захарова одговорила на скандалозну Бајденову изјаву, Вашингтон мора да објасни

Foto: Printscreen

- Znamo da su naše američke kolege apsolutno odbile da odgovore na direktno pitanje šta se tamo dogodilo. NJihovog odgovora u principu nema. Šta se uopšte sa njima događa je pitanje za njih - rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, američki novinari su noćas postavljali pitanja o tome šta se događa.

- Oni su upućivali jedno te isto pitanje: "Pomozite nam da shvatimo šta se dešava". Kako to? Stoga mislim da bi američka mašina trebalo da se uključi i generalno da odgovori na osnovna pitanja, odnosno šta se tamo događa s njima - dodala je ona.

Podsetimo, američki predsednik DŽo Bajden izjavio je u sredu u intervjuu za "Ej-Bi-Si njuz" da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra "ubicom". Na pitanje novinara da razjasni da li Bajden smatra Putina ubicom, američki predsednik je odgovorio: "Mmm... hmm... smatram". 

On je takođe izjavio da će Putin "platiti" za navodno mešanje u američke izbore.

Portparolka Bele kuće DŽen Psaki odbila je da objasni da li su Bajdenove reči o Putinu bile "metafora". Dodala je da je američki lider ranije izjavio da se neće „uzdržavati“ u izražavanju svog stava ni u direktnim kontaktima sa ruskim rukovodstvom, ni u javnim procenama.

Sa svoje strane, Zaharova je istakla da izveštaj američke obaveštajne službe u kojem SAD optužuju Rusiju da je pokušala da podrži bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa i da diskredituje aktuelnog predsednika DŽoa Bajdena tokom predizborne kampanje u SAD 2020. godine predstavlja još jednu porciju laži i dezinformacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Braco

18.03.2021. 14:20

Zivim u SAD i mogu da vam kazem da je ovdje totalno rasulo. Bajden ne zna ni koji je dan u sedmici a kamo li da vodi drzavu. Trumo im nije valjao, a sad kad su izabrali ovog metuzalema benzin je skocio u roku par nedjelje sa $2.00 ne $3.00 za galon. Povecavaju taxe lijevo i desno. Juzna granica sa Mexikom je u rasulu i imigranti ulaze kao da je trazni centar, a niko to ne kontrolise ili moze da kontrolise. A Demokrate sada hoce da izglasaju da se uklone rijeci kao MAMA,TATA, BRAT, SESTRA itd jer to vrijedja roditelje istog pola. Totalna ludnica. I onda se Bajden nadje da zove Putina ubicom. Ovo nema nigdje na svijetu. Totalno rasulo.