ŠTA SE TO DOGAĐA SA AMERIKANCIMA? Zaharova odgovorila na skandaloznu Bajdenovu izjavu, Vašington mora da objasni

Novosti online

18. 03. 2021. u 09:04

PORTPAROLKA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su SAD same dužne da objasne šta se sa njima događa, imajući u vidu reči američkog predsednika Džoa Bajdena o Rusiji koje su u sredu šokirale rusku javnost.

ШТА СЕ ТО ДОГАЂА СА АМЕРИКАНЦИМА? Захарова одговорила на скандалозну Бајденову изјаву, Вашингтон мора да објасни

Foto: Printscreen

- Znamo da su naše američke kolege apsolutno odbile da odgovore na direktno pitanje šta se tamo dogodilo. Njihovog odgovora u principu nema. Šta se uopšte sa njima događa je pitanje za njih - rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, američki novinari su noćas postavljali pitanja o tome šta se događa.

- Oni su upućivali jedno te isto pitanje: "Pomozite nam da shvatimo šta se dešava". Kako to? Stoga mislim da bi američka mašina trebalo da se uključi i generalno da odgovori na osnovna pitanja, odnosno šta se tamo događa s njima - dodala je ona.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden izjavio je u sredu u intervjuu za "Ej-Bi-Si njuz" da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra "ubicom". Na pitanje novinara da razjasni da li Bajden smatra Putina ubicom, američki predsednik je odgovorio: "Mmm... hmm... smatram". 

On je takođe izjavio da će Putin "platiti" za navodno mešanje u američke izbore.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki odbila je da objasni da li su Bajdenove reči o Putinu bile "metafora". Dodala je da je američki lider ranije izjavio da se neće „uzdržavati“ u izražavanju svog stava ni u direktnim kontaktima sa ruskim rukovodstvom, ni u javnim procenama.

Sa svoje strane, Zaharova je istakla da izveštaj američke obaveštajne službe u kojem SAD optužuju Rusiju da je pokušala da podrži bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa i da diskredituje aktuelnog predsednika Džoa Bajdena tokom predizborne kampanje u SAD 2020. godine predstavlja još jednu porciju laži i dezinformacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi