JEFTIN TRIK I LUDAČKE TEORIJE: Pjongjang se oglasio o pokušaju SAD da uspostave kontakt

Tanjug

17. 03. 2021. u 23:59

PRVA zamenica ministra spoljnih poslova Sevrene Koreje Čoe Son Hui potvrdila je da su SAD nedavno pokušale da uspostave kontak sa Pjongjangom i ocenila da je taj pokušaj "jeftin trik" na koji S.Koreja nikada neće odgovoriti sve dok SAD ne odbace svoju neprijateljsku politiku.

ЈЕФТИН ТРИК И ЛУДАЧКЕ ТЕОРИЈЕ:  Пјонгјанг се огласио о покушају САД да успоставе контакт

Foto: Free Images Pixabay

Izjava Čoe Son Hui je prvo odbijanje pokušaja uspostavljanja komunikacije Bajdenove adminstracije sa Severnom Korejom u trenutku dok su američki državni sekretar Entoni Blinken i sekretar za odbranu Lojd Ostin u zvaničnoj poseti Južnoj Koreji, preneo je Rojters.

Čoe je izjavila da je Severna Koreja jasno poručila da neće razgovarati sa SAD sve dok Vašington vodi nepirjateljsku politiku sankcija i vojnih manevara i ocenila pokušaj Vašingtona kao "jeftin trik" kojim se kupuje vreme i utiče na javno mnjenje.

- Ono što se čuje iz Vašingtona od kako je na vlasti novi režim, samo su ludačke teorije o "pretnji iz Severne Koreje" i neutemeljena retorika o "kompletnoj denuklearizaciji" - poručila je Čoe.

U međuvremenu, američki državni sekretar Entoni Blinken je tokom posete Seulu optužio Severnu Koreju da sprovodi "sistematsko i rasprostranjeno ugnjetavanje" sopstvenog naroda i ukazao da su SAD i njeni saveznici posvećeni denuklearizaciji Severne Koreje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna