IZBIĆE SUKOB VELIKIH RAZMERA! Kijev ponovo preti Rusiji, Kravčuk traži američku pomoć u ratu na istoku

Novosti online

13. 03. 2021. u 16:08

ŠEF delegacije Kijeva u trilateralnoj kontakt grupi za Donbas, Leonid Kravčuk, ne isključuje razbuktavanje velikog sukoba na istoku Ukrajine, zbog čega zagovara uključivanje SAD u pronalaženje "rešenja", piše RIA Novosti.

ИЗБИЋЕ СУКОБ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА! Кијев поново прети Русији, Кравчук тражи америчку помоћ у рату на истоку

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Uveren sam da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da učestvuju u pregovorima o Donbasu. Zato što sukob u Donbasu nije samo ukrajinsko, pa čak ni samo evropsko pitanje. Pitanje je mogućeg sukoba velikih razmera ako se ne obuzdaju ruski apetiti - rekao je Kravčuk.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se nakon izbijanja neprijateljstava u Donbasu. Kijev je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari Ukrajine. U januaru 2015. godine Vrhovna Rada je usvojila deklaracija kojom je Ruska Federacija nazvana "zemljom agresorom".

Rusija negira optužbe Kijeva i naziva ih neprihvatljivim, dok je iz Kremlja više puta naglašeno da je prevazilaženje političke i ekonomske krize u Ukrajini svima na korist.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ja opet

03.04.2021. 19:39

tesko onom kome amerika pomogne a glupi ukrajinci misle i nadaju se sad ce amerika salje trupe u donjeck koji mozgovi ima da ih rusija pregazi za dva sata