RUSKI VOJNI EKSPERT UPOZORIO: Preti nam strašno oružje, problem nije rešen

Novosti online

12. 03. 2021. u 20:30

KONTROLA nad biološkim oružjem u svetu ne postoji, rekao je Igor Nikulin, bivši član Komisije UN za biološko i hemijsko oružje, vojni ekspert, na konferenciji za novinare FAN-a i Patriot Media Grupe.

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО: Прети нам страшно оружје, проблем није решен

Foto: Printskrin/Depozit/ilustracija

- Nažalost, čovečanstvo se nije rešilo strašne pretnje upotrebe biološkog oružja. Nekoliko zemalja - Izrael, Egipat, Sudan, Severna Koreja i druge - nisu potpisale konvenciju o hemijskom oružju. Što se tiče biološkog oružja, Konvencija o zabrani razvoja, proizvodnje i zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksinskog oružja (BTVC), moglo bi se reći, ne funkcioniše, jer su se Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države 2001. godine zapravo povukle iz ugovor - rekao je.

Prema stručnjaku, danas nema kontrole nad biološkim oružjem. Istovremeno, u američkim laboratorijama, kojih ima više od 100 širom sveta, nastavljaju se eksperimenti sa najopasnijim virusima. Nikulin je prokomentarisao verziju veštačkog stvaranja korona virusa.

- Uveren sam u njegovo veštačko poreklo. Još 2015. godine u časopisu Nature objavljena je publikacija o zajedničkom projektu Sjedinjenih Država i Kine u kojem je učestvovalo šest naučnih centara. Tada su celom svetu najavili stvaranje virusa SARS-KoV koji se sastoji iz dva dela: ljudskog virusa i korona virusa slepih miševa - tvrdi ekspert.

Veštačko poreklo (prema njegovim rečima) korona virusa dokazuje činjenica da izvor zaraze nije identifikovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)