OTKRIVENA JOŠ JEDNA MUTACIJA KORONE: Nepoznati tip Kovida 19 registrovan u Japanu, doneo ga muškarac koji je doputovao sa Filipina

Tanjug

12. 03. 2021. u 14:51

MUŠKARAC koji je stigao u Japan sa Filipina u februaru je zaražen novim sojem virusa, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja Japana navodeći da je to prvi slučaj te vrste, prenela je agencija Kjodo.

ОТКРИВЕНА ЈОШ ЈЕДНА МУТАЦИЈА КОРОНЕ: Непознати тип Ковида 19 регистрован у Јапану, донео га мушкарац који је допутовао са Филипина

Foto: Depositphotos

Dosad nepoznati tip korona virusa se razlikuje od sojeva koji su otkriveni u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Brazilu, ali se veruje da predstavlja podjednaku pretnju kao i tri visokozarazna soja, dodaje se u tekstu japanske novinske agencije.

Prema navodima ministarstva zdravlja, muškarac ima više od 60 godina i došao je preko aerodroma Narita u blizini Tokija 25. februara, a bio je asimptomatski slučaj.

On je bio pozitivan na testu kada je prolazio karantin na aerodromu.

Nacionalni institut za infektivne bolesti je pozvao za jaču graničnu kontrolu u sklopu napora da se zaustavi širenje korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)