POLICIJA SVUDA OKO PARLAMENTA U JEREVANU: Opozicija blokirala poslanicima ulaz, za sada nema sukoba

Tanjug

09. 03. 2021. u 23:50

NEKOLIKo stotina opozicionih aktivista okupilo se ispred jermenskog parlamenta u centru Jerevana, javio je danas izveštač agencije TASS.

ПОЛИЦИЈА СВУДА ОКО ПАРЛАМЕНТА У ЈЕРЕВАНУ: Опозиција блокирала посланицима улаз, за сада нема сукоба

Foto: AP

 

Okolne ulice i službeni ulaz su okruženi policijom, a situacija je mirna, bez sukoba.

Demonstranti su na nekoliko mesta zapalili vatru, a pevali su patriotske pesme i da je "premijer Nikol Pašinjan izdajnik uvek bio".

Ranije u toku dana, lider Pokreta za spas domovine Vazgen Manukjan pozvao je pristalice da blokiraju ulaze u parlament, da ne dozvole poslanicima da uđu unutra, a takođe je rekao da se postave šatori ispred državne zgrade.

Jermenija se trenutno nalazi u krizi, jer protivnici premijera zahtevaju da on ode, a i generalštab jermenske vojske je izdao saopštenje u kojem zahteva da Pašinjan ode, kao i cela vlada.

Pašinjan je taj potez nazvao pokušajem državnog udara i rešio da smeni načelnika generalštaba Onika Gasparjana, ali je predsednik Armen Sarkisjan, koji je vrhovni komandant, odbio da skloni Gasparjana sa položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Ruski diplomata govorio o taktičkom nuklearnom oružju, uskoro se otvara koridor do Krima (FOTO/VIDEO)