OPOZICIJA SADA ČUVA VOJNI VRH: U Jermeniji ne popušta napetost

B. Vlahović - dopisnik iz Moskve

01. 03. 2021. u 23:10

JERMENSKI premijer Nikola Pašinijan (na slici) priznao je da je bio pogrešno informisan i da je zato pogrešio kad je izjavio da su ruski raketni sistemi "Iskander" bili neefikasni za vreme rata u Nagornom Karabahu.

ОПОЗИЦИЈА САДА ЧУВА ВОЈНИ ВРХ: У Јерменији не попушта напетост

Foto AP

Ali ta izjava Pašinijana dovela je do sukoba sa vrhom armije i njegovih ukaza o smeni, najpre zamenika načelnika Generalštaba Jermenije, a kasnije i samog načelnika Generalštaba Onika Gasparjana.

Grupa protivnika premijera Jermenije juče je nakratko ušla u prostorije vlade u centru Jerevana gde se nalazi nekoliko ministarstava. Oni su iz hola u prizemlju pozvali činovnike u vladi da ne učestvuju na mitinzima u znak podrške Pašinijanu. Buntovnici su zatim izašli iz zgrade i objasnili da su samo hteli da pokažu da mogu da uđu u bilo koje ministarstvo. Lider jermenske opozicije, advokat Edmon Marukjan, predložio je premijeru Nikoli Pašinijanu da povuče predlog za ostavku načelnika Generalštaba Gasparjana, a zauzvrat opozicija je spremna da prihvati svaku opciju za vanredne parlamentarne izbore. Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan zasada ne želi da potpiše smenu načelnika Generalštaba. U interesu Jermenije je da njena armija ne bude obezglavljena jer načelnik Generalštaba Onik Gasparjan ima na svojoj strani oko 40 generala i pukovnika.

Pašinijan ima u parlamentu većinu i ako ne dođe do kompromisa može doći do velikog raskola u društvu. Zasada vojska ne želi da izvede na ulice vojnu tehniku jer bi sigurno došlo do krvoprolića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)