NOVA OGRANIČENJA U CELOJ ITALIJI: Regije u "crvenoj zoni", u prodavnice hrane ponovo može samo po jedan član porodice

Tanjug

07. 03. 2021. u 10:25

U ITALIJI u poslednja 24 časa bilo je 307 preminulih od korona virusa i više od 23.000 novozaraženih, izveštava agencija Ansa, navodeći da se pooštravaju ograničenja.

НОВА ОГРАНИЧЕЊА У ЦЕЛОЈ ИТАЛИЈИ: Регије у црвеној зони, у продавнице хране поново може само по један члан породице

Foto Tanjug-AP

Raste procenat inficiranih na ukupan broj testiranih, šest odsto od preko 300.000 testiranih, a svakodnevno se povećava broj pacijenata u odelenjima intenzivne nege.

Na osnovu preporuke vladinog naučno-tehničkog komiteta, koji prati, analizira i predlaže epidemiološke mere, na celoj nacionalnoj teritoriji pooštravaju se mere ograničenja.

Predsednik regije Kampanja Vićenco de Luka, u redovnom video-obraćanju građanima rekao je da je regija već u “crvenoj zoni”, to jest zoni visokog epidemiološkog rizika.

Prema uredbi ministarstva za unutrašnje poslove, pojačane su policijske kontrole, naročito u delovima gradova gde se najviše okupljaju građuani na takozvanim “movidama”.

Jedina od 20 italijanskih regija gde je epidemiološka situacija pod kontrolom, Sardinija, uvela je obavezu testiranja za sve one koji dolaze na ostrvo.

U većini regija nastava u svim školama je onlajn, restrikcije su uvedene ponovo i za prodavnice hrane, gde se dozvoljava ulazak jednog člana porodice, ograničava se kretanje unutar jedne opštine i zabranjuje prelazak opštinskih granica.

U severnoj regiji Lombardija, koja od početka pandemije prednjači po broju zaraženih i preminulih, uvedeno je pred - karantin stanje.

Predsednik regije Atilio Fontana je rekao za televiziju RAI da pooštravanje anti-kovid mera nije izbor već neophodnost, pred sve vecćim rastom zaraze engleskom varijantom kovida19.

U bolnici u gradu Varese otkriven je slučaj veoma retkog šoja virusa, samo još jedan takav na svetu zabeležen je u Tajlandu kod osobe koja je bila doputovala iz Egipta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara