NOVA META LOPOVA: Bizarne krađe delova sa vozila

Novosti online

03. 03. 2021. u 20:02

NAKON što je Evropu i Ameriku poslednjih godina "zapljusnuo" talas krađa katalizatora, koji su postali česta meta lopova zbog plemenitih metala koji se u njima nalaze, novi još "bizarniji" lopovluk pogađa vlasnike automobila.

НОВА МЕТА ЛОПОВА: Бизарне крађе делова са возила

Oduzeta vozila / Foto PU Doboj

Ovoga puta su, doduše, pogođeni gotovo isključivo vlasnici skupljih, luksuznih automobila, a reč je o - krađi retrovizora. Meta lopova uglavnom su retrovizori opremljeni kamerama.

Tako je, tokom 2020. godine, njujorška policija dobila veliki broj prijava krađa retrovizora sa brojnih modela BMW-a, Lexusa, Mercedesa, Porschea.... i drugih modela sličnog nivoa cena i opreme.

Sličan trend je primećen i u nekim delovima Evrope, pa je tako holandska policija u Amsterdamu primetila porast krađa retrovizora Teslinih modela. Samo tokom prošlog vikenda ukradeno ih je 20.

Policije dve zemlje, međutim, još uvek nisu uspele da odgonetnu da li tehnologiju ukradenu iz retrovizora neko otkupljuje ili je lopovi, možda, koriste za nešto drugo. Za sada samo sležu ramenima, navodeći da će razlog verovatno uskoro biti otkriven.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)