LAŽNI SENATOR PREVARIO BI-BI-SI: Istražujemo kako je došlo do podvale

Novosti online

03. 03. 2021. u 07:39

ЛАЖНИ СЕНАТОР ПРЕВАРИО БИ-БИ-СИ: Истражујемо како је дошло до подвале

Foto: EPA

BRITANSKI javni servis Bi-Bi-Si izvinio se pošto je u petak emitovao intervju sa čovekom koji se lažno predstavio kao Kori Buker, američki senator iz redova demokrata.

Bi-Bi-Si je na svom veb-sajtu objavio da je intervju sa lažnim senatorom Bukerom emitovan u petak, 26. februara, i da više nije emitovan nijednom.

- U našem radio-programu Newshour u petak, čovek koji je tvrdio da je senator Kori Buker intervjuisan je u nečemu što izgleda kao namerna podvala - objavio je Bi-Bi-Si u postu koji je nazvao ispravkom i izvinjenjem.

Britanski javni servis dodaje da se izvinio senatoru Bukeru.

- Istražujemo kako je došlo do greške, kako bismo bili sigurni da se to neće ponoviti - poručuje u objavi.

Bi-Bi-Si je, prema pisanju američkog poratala Hil, odbio da komentariše kako se incident dogodio ili kada je dogovoren intervju sa lažniim političarem.

To nije prvi put da prevaranti uspevaju da se pojave u infromativnim emisijama, navodi Hil.

Prošlog decembra, aktivista za zaštitu životinja predstavio se kao izvršni direktor kompanije "Smithfield Foods" da bi se pojavio u emisiji na Foks televiziji.

Pre nego što se emisija završila, voditeljka je shvatila da je u pitanju podvala i rekla gledaocima da mora da "napravi važnu ispravku" i da izgleda da "smo nasamareni".

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KIR SRBIN

03.03.2021. 13:27

Још један доказ да су ббц, цнн, здф и којекакве "медији" са запада трућ-трућ медијуми а не медији. Нажалост ни у Србији не мањка "телевизија" и "новина" у којима се незна ко шта трућка после попијени кафућино и пар вискићи с хледом. Част појединим листовима и Јавном сервису.