MIS NEMAČKE IMA 33 GODINE I DVOJE DECE: Izbor ima snažnu poruku - nije važan samo izgled

Tanjug

28. 02. 2021. u 17:20

ANjA Kalenbah, 33-godišnja majka dvoje dece, postala je nova Mis Nemačke nakon pobede na obnovljenom takmičenju za koje organizatori kažu da je usredsređeno na uverenja i ličnosti žena, a ne na njihov izgled.

МИС НЕМАЧКЕ ИМА 33 ГОДИНЕ И ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Избор има снажну поруку - није важан само изглед

Foto: Printscreen/Jutjub

Obučena u crne pantalone, Kalenbahova, koja je prethodno bila misica pokrajine Tiringije, prevagnula je nad kandidatkinjama iz 15 drugih nemačkih država u finalu takmičenja "Osnaživanje autentičnih žena", emitovanog sinoć preko Jutjuba, prenosi Rojters.

Foto: Printscreen/Jutjub

Suočeni s kritikama da su takva takmičenja seksistička, prevaziđena i da pojačavaju mizoginističke stavove, drugi organizatori, uključujući Mis SAD, takođe su odustali od natecanja kao što je takmičenje u kupaćim kostimima.

Organizatorka Mis Nemačke rekla je da žene starosti između 18 i 39 godina treba da pokažu da "imaju jasan cilj na umu i da su posvećene su boljem sutra".

Među kandidatkinjama je bila i žena koja se bori protiv ideala "mršavo je lepo", druga je usredsređena na informisanje javnosti o lošim stranama verskih sekti, a treća je aktivistkinja koja se bori protiv razlika u platama među polovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije