OVO SE NE VIĐA NI NA AERO-MITINZIMA: Ovako izgleda vazdušna bitka dva najbolja ruska lovca Su-35 i Su-57 (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2021. u 12:51

RUSKA vojska nastavlja uprkos svim pritiscima, međunarodnim sankcijama, pandemiji virusa korona opremanje novim tipovima naoružanja. Na nebu iznad Astrahana trenutno je u toku nastavak ispitivanja novog lovca 5. generacije Suhoj Su-57, koji je polako ulazi u operativnu upotrebu.

ОВО СЕ НЕ ВИЂА НИ НА АЕРО-МИТИНЗИМА: Овако изгледа ваздушна битка два најбоља руска ловца Су-35 и Су-57 (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pojedini ruski mediji dobili su mogućnost da snime kako izgleda zamišljeni vazdušni dvoboj ( amerikanci bi rekli dog fajt) između dva trenutno najbolja lovca Rusije Su-35 i Su-57. Kamere koje su snimili fiktivni vazdušni boj bile su ugrađene u kokpit oba lovca.

Ova vazdušna igra mačke i miša odvijala na rastojanju od 500 metara i na dometu topova oba lovca. Vazdušni boj se odvijao na malim visinama.

Inače valja dodati da se ispitivanje vršilo u Letačkom opitnom centru Valerija Čakalova, koji se smatra najzatovrenijom vojnom bazom u Rusiji, gde mediji za razliku od ostalih kasarni i objekata nemaju čest pristup, a gde se opituju sve letelice ruske vojne industrije koje ulaze u naoružanje, uključujući tu i Su-57.

Suhoj Su-57 je u svemu nova letelica. Za sad je najveća tajna elektronika ovog aviona, pa je novinarskoj ekipi bio zabranjen pristup da zaviri u pilotsku kabinu.

- Ako ga uporedimo sa prethodnom generacijom lovaca Su-57, to je kao da pričamo o telefonu sa tastipkama, pa pređemo na pametni telefon - kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Piloti centra Čkalov testirali su Su-57 na nebu iznad Sirije.

U martu 2018. godine prvi su lansirali hipersoničnu raketu Kinžal sa lovca MiG-31.

- Svaki let je novi izazov za probnog pilota. Ovo je kreativni posao - kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Tokom 100 godina postojanja centra ovde je služilo šezdeset dva heroja i 124 heroja Sovjetskog Saveza, uključujući Valerija Čkalova. U savremenoj istoriji 41 pilot je nagrađen Zvezdom heroja Rusije. Među njima je i šef Centra Radik Bariev. Upravo je on dokazao da su motori sa kontrolisanim vektorom potiska budućnost ruske avijacije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi