PROTERAN BIVŠI NACISTA: Čuvar logora 60 godina mirno živeo u SAD

Tanjug

20. 02. 2021. u 17:44

POSLE 60 godina iz SAD je proteran bivši čuvar u jednom nacističkom koncentracionom logoru i danas se vratio Nemačku, saopštila je nemačka policija.

ПРОТЕРАН БИВШИ НАЦИСТА: Чувар логора 60 година мирно живео у САД

Foto: Tanjug/AP

Po dolasku na aerodrom u Frankfurtu, 95-godišnjeg Fridriha Karla Bergera ispitala je policija, ali on nije uhapšen.

Nemačko tužilaštvo je saopštilo da je Berger, koji je živeo u SAD od 1959. godine, priznao da je nekoliko nedelja čuvao logoraše u Mepenu, nedaleko od granice sa Holandijom, ali da nije prisustvovao likvidacijama niti zlostavljanju zatočenika, preneo je Rojters.

Sudski postupak protiv Bergera pred nemačkim pravosuđem odbačen je u decembru zbog nedostatka dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku