TIM ISTRAŽITELJA SZO: Kina pokazala visok nivo saradnje u Vuhanu

Tanjug

04. 02. 2021. u 17:12

ISTRAŽITELjI Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji istražuju tragove o poreklu korona virusa u Vuhanu naveli su da je kineska strana pokazala visok nivo saradnje, ali i izrazili oprez u vezi s očekivanjima neposrednih rezultata posete.

ТИМ ИСТРАЖИТЕЉА СЗО: Кина показала висок ниво сарадње у Вухану

Foto: EPA

Pored Vuhanskog instituta za virusologiju, tim SZO koji se sastoji od stručnjaka iz 10 zemalja posetio je bolnice, istraživacke institute i tradicionalnu pijacu vezanu za izbijanje zazrišta, preneo je AP.

Tim je danas proveo dva sata na sastanku sa menadžerima i stanovnicima u administrativnom centru zajednice Ðiangsinjuan u okrugu Hanjang u Vuhanu.

Zoolog i član tima Peter Dašak pohvalio je sastanke održane juče sa osobljem u Institutu Vuhan, kao i sastanak sa zamenikom direktora koji je sa Daškom radio na pronalaženju porekla SARS-a koji potiče iz Kine i koji je doveo do izbijanja žarišta 2003. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja