U TOKU IZRICANJE PRESUDE NAVALJNOM: Sudi mu se za proneveru, u sali i ambasadori zapadnih zemalja (VIDEO)

Novosti online

02. 02. 2021. u 10:33

U MOSKOVSKOM gradskom sudu u toku je izricanje presude ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. On je ranije osuđen za proneveru novca, a sud odlučuje da li će mu uslovna kazna biti zamenjena zatvorskom kaznom.

У ТОКУ ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ НАВАЉНОМ: Суди му се за проневеру, у сали и амбасадори западних земаља (ВИДЕО)

Foto: Tviter

U sud je došlo i petnaestak zaposlenih u ambasadama raznih zapadnih zemalja. Prisutan je i veliki broj novinara i snimatelja.

U sudnici je i supruga Navaljnog, Julija.

Ispred zgrade suda je trenutno mirno, raspoređeni su pripadnici garde, kao i policija na konjima. Prethodno je bilo nekoliko privođenja. 

Tokom suđenja predstavnici Federalne kazneno-popravne službe istakli su da je on i pre hospitalizacije kršio uslovnu slobodu. Kako se navodi, sedam puta se nije odazvao. Zatraženo je da mu se uslovna kazna zameni zatvorskom kaznom u dužini od tri i po godine.

Podsetimo, ruski opozicionar vratio se 17. januara sa lečenja iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi jer nije odazivao na pozive policije.  Određen mu je pritvor od 30 dana.

Povod za njegovo hapšenje bilo je kršenje uslovne kazne kao osuđenika u slučaju „Iv Roše“. On ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

U međuvremenu, njegove pristalice su prethodna dva vikenda organizovali neodobrene proteste u više gradova u Rusiji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)