BUGARSKA UVODI KARANTIN: Državljanima bez negativnog PCR testa karantin

Tanjug

01. 02. 2021. u 23:42

OD SUTRA do 30. aprila, bugarski državljani koji ulaze u zemlju i lica sa statusom stalnog ili dugotrajnog boravka na teritoriji Bugarske koja nemaju negativni rezultat PCR testa sprovedenog 72 sata pre ulaska u zemlju, biće stavljeni u karantin tokom 10 dana.

БУГАРСКА УВОДИ КАРАНТИН: Држављанима без негативног ПЦР теста карантин

Foto: N.Minov

Odluka se odnosi na članove njihovih porodica, prenosi bugarska agencija BTA.

Karantin može biti ukinut u slučaju negativnog rezultata PCR testa koji je obavljen 24 sata nakon dolaska u zemlju, saopštilo je bugarsko Ministarstvo zdravlja.

Karantin će biti ukinut u roku od 24 sata od podnošenja dokumenta koji pokazuje negativan rezultat PCR testa.

Odluka je doneta na osnovu danas izdate naredbe ministra zdravlja Kostadina Angelova.

Direktori regionalnih zdravstvenih inspekcija mogu ukinuti karantin odgovarajuće grupe lica koja su stigla u periodu od 29. januara do 1. februara.

Uslov je da građani podnesu dokument koji pokazuje negativan rezultat PCR testa sprovedenog u roku od 24 sata od stupanje na snagu ove naredbe.

U tim slučajevima karantin se ukida u roku od 24 sata nakon podnošenja dokumenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...