OVO JE ŽARIŠTE U VELIKOJ BRITANIJI: Ttopa smrtnosti od korone je duplo veća nego u svim ostalim delovima zemlje

Tanjug

30. 01. 2021. u 23:49

STOPA smrtnosti od korona virusa u jednom okrugu u južnom Velsu skoro je duplo veća nego u ostalim delovima Velike Britanije, piše list ''San''.

ОВО ЈЕ ЖАРИШТЕ У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Ттопа смртности од короне је дупло већа него у свим осталим деловима земље

Foto: AP

Dok u Velsu umire prosečno 148 osoba na 100.000 stanovnika, u Ronda Sajnon Tafu umire 283 ljudi na 100.000 stanovnika, što ga čini najsmrtonosnijim gradom na Ostrvu.

Ronda Sajnon Taf ima skoro četvrt miliona ljudi, ali je smrtnost takva da je skoro duplo veća nego u Velikoj Britaniji (156 na 100.000 stanovnika), preneo je list "San."

Martin Haris, jedan od meštana, rekao je za "Miror" da zna pet osoba koje su preminule od posledica virusa.

- Znam ih od rođenja, imali su mnogo godina pred sobom, kovid ih je odneo. Ne možemo da idemo na sahrane zbog zabrane, zbog čega izlazimo na ulice kada pogrebna kola prolaze, kako bi porodice znale da smo uz njih - izjavio je Haris.

Majka petoro dece Debi Mauntdžoj (42) je izgubila tri člana porodice u razmaku od pet dana.

Njena majka Gledis (74) obolela je 18. oktobra, a preminula dva dana kasnije.

Sutradan, Debin stariji brat Din (44) je kašljao toliko jako da je dobio srčani udar.

- Pokušala sam sa masažom srca i veštackim disanjem, ali je dobio i drugi srčani udar u hitnoj pomoći gde je i umro - opisala je ona.

Istog dana, Debin mlađi brat Deren (42), koji je imao Daunov sindrom, primljen je u bolnicu, gde je kasnije umro.

I Debi je kasnije dobila kovid, ali se izlečila, navodi ''Miror''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...