ERDOGAN HOĆE DA POTURČI SIRIJU: Totalna asimilacija na severu zemlje

Novosti online

30. 01. 2021. u 20:28

TURSKI režim, predvođen Redžepom Tajipom Erdoganom, kroz demografske promene, raseljavanje autohtonog stanovništva, nametanje turske lire i školskog programa i promenu imena naselja, nastavlja da turči područja koja njegove snage i terorističke grupe zauzimaju u severnoj Siriji, piše SANA.

ЕРДОГАН ХОЋЕ ДА ПОТУРЧИ СИРИЈУ: Тотална асимилација на северу земље

Foto AP

Lokalni izvori rekli su za SANU da su turske okupacione snage su poštansko odeljenje u gradu Tel Abiad u severnoj provinciji Raka, okupiranom od strane turskih snaga i plaćenika, čineći je izvorom svojih stalnih napada na civile, premeštajući hiljade njih, kao kao i pljačkanje njihove imovine.

Posle agresije i okupacije severne Sirije od strane Erdoganovih plaćenika, turske okupacione snage su tamo podigle nekoliko svojih telekomunikacionih tornjeva i okačile turske zastave nad vladinim kancelarijama.

Turski sajt Ahval izveštava da je trenutno Erdoganov režim distribuirao oko 400 hiljada turskih knjiga sirijskim školarcima u okupiranim regionima na severu Sirije: u gradovima Afrin, Džarablus, Al-Bab, Azaz, Ahtrin, Mari itd. Takođe planira da tamo otvori nekoliko turskih univerziteta kako bi dalje ojačao asimilaciju

Turski režim, koji je zauzeo grad Afrin 2018. godine, nakon što je iz njega proterao stotine hiljada njegovih stanovnika i zaplenio njihove kuće i imanja, preimenovao je nazive glavnih trgova u turski, posebno, promenio je ime sela Kastal Mekdad u Seldžuk Obas, a glavni trg je nazvan Ataturk. U gradu Ras al-Ain, provincija Hasake, u prisustvu guvernera turskog grada Mardina otvorena je škola pod nazivom „Ankara“. Ovo je osma takva škola u oblastima koje su okupirale turske snagem.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)