SIRIJSKI HELIKOPTERI U LOVU NA DŽIHADISTE: Pogledajte kako izgleda patrola nad strateškom tačkom u Velikoj pustinji (VIDEO)

Novosti online

30. 01. 2021. u 18:36

SIRIJSKA arapska armija je protekle nedelje pojačala svoje prisustvo u centralnoj i istočnoj Siriji nakon zaseda u kojima su militanti Islamske države ubili desetine sirijskih vojnika.

СИРИЈСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ У ЛОВУ НА ЏИХАДИСТЕ: Погледајте како изгледа патрола над стратешком тачком у Великој пустињи (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Tviter

Kako navode izvori koje prenosi libanski portal Al Masdar, sirijska armija i ruska vojska trenutno love preostale ćelije terorista u trouglu Palmire, istoka provincije Hama i juga provincije Raka.

Te oblasti bile su deo kalifata Islamske države od 2014 do 2018 godine.

Pored priliva kopnenih trupa SAA i Nacionalnih odbrambenih snaga (dobrovoljačke jedinice), stigli su i helikopteri ruske i sirijske vojske koji češljaju Veliku sirijsku pustinju (Badija al-Šam).

U novom snimku vide se helikopteri Sirijskog arapskog vazduhoplovstva u niskom letu iznad pustinje kako obezbeđuju strateški važan auto-put Palmira-Deir ez Zor.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!