ROBA VREDNA POLA MILIONA EVRA: U Italiji zaplenjeno dve tone cigareta iz Crne Gore, psi sprečili šverc “Kraljice”!

Milica OSTOJIĆ, specijalno za "Večernje novosti" - RIM

29. 01. 2021. u 18:12

РОБА ВРЕДНА ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: У Италији заплењено две тоне цигарета из Црне Горе, пси спречили шверц “Краљице”!

Depositphotos

FINANSIJSKA policija u Ankoni je, u saradnji sa Carinskom službom, otkrila i zaplenila u tamošnjoj luci crnogorski kamion sa prikolicom.

U njemu je bilo skriveno više od dve tone švercovanih cigareta, tržišne vrednosti oko 450.000 evra.

Kamion se iskrcao se sa motornog broda koji je stigao iz Splita u Ankonu. Za volanom je bio vozač crnogorske nacionalnosti, 27 godina.

U ovoj zapleni presudna je bila saradanja ove dve službe koje su opremljene i jedinicom sa psima, obučenim da svojim njuhom otkrivaju sadržaj skrivene robe, a potom je novim tehnologijama sa zracima otkriven tovar cigareta iza velike količine natovarenog drveta.

Pas je savršenim njuhom otkrio u kamionu iza drveta ima cigareta, iako su bile skrivene u unutrašnjosti vozila sa prikolicom, u specijalnim ogromnim kutijama. U pitanju su dve tone i 160 kilograma cigareta priozvedenih u nekoj zemlji istočne Evrope markiranih pod nazivom „Ređina“ (kraljica). Reč je o duvanu veoma lošeg kvaliteta koji nije u skladu sa nim standardima EU, dakle sa sadržajem potencijalno veoma opasnim po zdravlje.

Sudske vlasti su momentalno obaveštene o toj akciji, tovar je zaplenjen zajedno sa kamionom sa prikolicom. Iz zaplenjene dokumentacije proizilazi da je u pitanju drvo namenjeno jednoj italijanskoj firmi. Vozač je prijavljen i tereti se za „krijumčarenje sa otežavajućim okolnostima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)