ROBA VREDNA POLA MILIONA EVRA: U Italiji zaplenjeno dve tone cigareta iz Crne Gore, psi sprečili šverc “Kraljice”!

Milica OSTOJIĆ, specijalno za "Večernje novosti" - RIM

29. 01. 2021. u 18:12

FINANSIJSKA policija u Ankoni je, u saradnji sa Carinskom službom, otkrila i zaplenila u tamošnjoj luci crnogorski kamion sa prikolicom.

РОБА ВРЕДНА ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: У Италији заплењено две тоне цигарета из Црне Горе, пси спречили шверц “Краљице”!

Depositphotos

U njemu je bilo skriveno više od dve tone švercovanih cigareta, tržišne vrednosti oko 450.000 evra.

Kamion se iskrcao se sa motornog broda koji je stigao iz Splita u Ankonu. Za volanom je bio vozač crnogorske nacionalnosti, 27 godina.

U ovoj zapleni presudna je bila saradanja ove dve službe koje su opremljene i jedinicom sa psima, obučenim da svojim njuhom otkrivaju sadržaj skrivene robe, a potom je novim tehnologijama sa zracima otkriven tovar cigareta iza velike količine natovarenog drveta.

Pas je savršenim njuhom otkrio u kamionu iza drveta ima cigareta, iako su bile skrivene u unutrašnjosti vozila sa prikolicom, u specijalnim ogromnim kutijama. U pitanju su dve tone i 160 kilograma cigareta priozvedenih u nekoj zemlji istočne Evrope markiranih pod nazivom „Ređina“ (kraljica). Reč je o duvanu veoma lošeg kvaliteta koji nije u skladu sa nim standardima EU, dakle sa sadržajem potencijalno veoma opasnim po zdravlje.

Sudske vlasti su momentalno obaveštene o toj akciji, tovar je zaplenjen zajedno sa kamionom sa prikolicom. Iz zaplenjene dokumentacije proizilazi da je u pitanju drvo namenjeno jednoj italijanskoj firmi. Vozač je prijavljen i tereti se za „krijumčarenje sa otežavajućim okolnostima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)