NOVI SOJ KORONE U NORVEŠKOJ: Uvedene stroge mere zaključavanja zbog kovid-19

Tanjug

23. 01. 2021. u 10:34

GLAVNI grad Norveške Oslo i devet susednih opština uvešće neke od najtežih mera zaključavanja tokom pandemije, zbog pojave zaraznijeg britanskog soja koronavirusa, saopštila je danas norveška vlada.

НОВИ СОЈ КОРОНЕ У НОРВЕШКОЈ: Уведене строге мере закључавања због ковид-19

Foto AP

- Zajedno smo uspeli da uništimo ovaj virus nekoliko puta i uveren sam da to možemo ponovo - rekao je ministar zdravlja Bent Goe na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Odlukom vlade tržni centri i druge neprioritetne prodavnice biće zatvoreni od podneva po lokalnom vremenu danas, prvi put tokom pandemije, a otvoriće se najranije do 1. februara.

Prodavnice sa hranom ostaće otvorene, zajedno sa apotekama i benzinskim pumpama.

Organizovane sportske aktivnosti će biti zaustavljene, restorani se moraju zatvoriti, a škole moraju više da se oslanjaju na učenje na daljinu, dok je od privatnih domaćinstava zatraženo da kod kuće ne primaju posetioce, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!