PUTINOV ODGOVOR ERDOGANU! RUSI ŠALJU POJAČANJE U SIRIJU: Nakon turskih udara, Iljušin sleteo na Kamišli (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2021. u 16:38

ПУТИНОВ ОДГОВОР ЕРДОГАНУ! РУСИ ШАЉУ ПОЈАЧАЊЕ У СИРИЈУ: Након турских удара, Иљушин слетео на Камишли (ВИДЕО)

Foto: EPA

RUSIJA je zvanično najavila raspoređivanje zajedničkih rusko-sirijskih snaga na području Ain Ise, nakon niza napada turske vojske i njihovih saveznika na Raku.

U petak su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da prebacuju snage za jačanje ruske vojne policije u Raku i Hasaku, gde je situacija nedavno eskalirala u vezi sa sukobom između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), piše AMN. 

Prema izveštajima, ruski transportni avion IL-76 stigao je ove nedelje na aerodrom Kamišli, kako bi doneo zalihe i pojačanje za vojnu misiju u Raki i Hasaki.

U izveštajima se navodi da su Sirijska arapska vojska (SAA) i ruske oružane snage nedavno povećale svoje prisustvo u ovim provincijama, dok nastoje da ojačaju svoje jedinice duž linija fronta Ain Issa (Rakka) i Tal Tamr (Hasaka).

Na video snimku koji je objavio YouTube kanal Ru.Vesna.Su, vidi se ruski teretni avion IL-76 kako stiže na aerodrom Kamišli, što je potvrdilo izveštaje o njegovom dolasku iz sirijskih izvora.

Iako je vazduhoplovna baza Hmeimim primarna ruska baza u Siriji, aerodrom Kamishli je postao njihova sekundarna baza, posebno u istočnom delu zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)