BRIŽIT MAKRON KRILA DA JE ZARAŽENA: Prva dama Francuske preležala koronu za vreme božićnih praznika

G. ČVOROVIĆ

15. 01. 2021. u 18:50

FRANCUSKA prva dama Brižit Makron uspešno je prikrila da je bila obolela od korone. Saznalo se tek kada se izlečila.

БРИЖИТ МАКРОН КРИЛА ДА ЈЕ ЗАРАЖЕНА: Прва дама Француске прележала корону за време божићних празника

FOTO: EPA

"SIGURNI" MAKRON


PREDSEDNIK je bio "siguran", jer je imao antitela, da mu žena nije opasnost po zdravlje. Iz izolacije u predsedničkoj vikend-rezidenciji Lanterna u Versaju izašao je baš 24. decembra, dok je njegova supruga vreme njegovog karantina provodila u Jelisejskoj palati. Nedelju dana kasnije Brižit Makron je uradila dva nova testa, najpre 30. decembra, a onda i 31, neposredno pred doček. Oba su bila negativna.

Supruga francuskog predsednika je testirana pozitivno baš pred katoličko božićno bdenje 24. decembra. Ipak, pošlo joj je za rukom da ovu informaciju sačuva daleko od javnosti.


Imala je, kažu, blaže simptome od svog supruga, pa je kovid nije sprečio da sa mužem za novogodišnje praznike otputuje u predsedničku rezidenciju na jugu Francuske u tvrđavu Breganson u oblasti Var.


Za razliku od predsednika, koji je imao relativno teže simptome, s kašljem i temperaturom, uz umor, Brižit Makron je prošla gotovo bez vidljivih znakova bolesti, iako je 24 godine starija od svog supruga.


Upravo su godine Brižit Makron bile razlog za prethodni poziv jedne poznate novinarke da, konačno, neko iz vrha države ili okruženja, pruži pozitivan primer u vakcinaciji. U Francuskoj, naime, političari nikako da stanu na prvu liniju fronta za cepljenje. Glavni akteri su uglavnom mlađi od prioritetnog godišta - predsednik Makron, ministar zdravlja Veran ili premijer Kasteks. Objašnjavaju da neće da idu "preko reda".

Nekadašnja ministarka zdravlja, a sada s portfeljom kulture, Rozlin Bašlo, ima godine da dobije vakcinu, ali i ona je izašla s teorijom da su je, kad je tokom prve emidemije SARS-a, pre desetak godina, pred kamerama dobila vakcinu, sumnjičavci optuživali da cepivo koje su njoj dali "nije bilo pravo", pa je, kaže, tako izazvala kontraefekat.

Brižit Makron je, tako, bila idealna prilika za davanje pozitivnog primera, ali sada ni ona ne može, jer lekari ističu da oni koji su preležali koronu treba da sačekaju bar tri meseca da bi se vakcinisali. Prva dama je, zato, obećala da će biti "ambasadorka kampanje cepljenja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati